top of page

ZONDAG 16 JULI
OLDTIMERS, SFEER & MUZIEK

Heb je nog een beetje energie over voor een laatste dag Veldkantkermis? Laat ook deze niet aan je neus voorbijgaan.

 

Vintage markt

 

Op zondag 16 juli kan je vanaf 9u op schattenjacht op onze VINTAGE MARKT.
Ga op deze nostalgische markt op zoek naar dat ene vintage item dat je al zo lang zoekt. Parasols met bloemenprint, het servies van je oma, oud speelgoed... je kan het zo gek niet verzinnen of je zal het hier vinden.
Je waant je hier al snel terug in de sixties of seventies, zeker als vanaf 10u de oldtimer auto’s en moto’s er ook bijkomen. Wandel zeker ook eens over onze vintage camping en ga op reis naar de tijd van toen. Geef je ogen de kost en haal leuke herinneringen op bij het zien van al dat moois van weleer.... Voor meer info over de voorwaarden kunnen standhouders terecht bij: tom.delellio@telenet.be.


Vintage Veldkant Camping 

 

 

 

 

 

 


Kamperen als vroeger met een oude caravan, camper of tent, volledig in de stijl van de jaren 60-70: vintage kamperen is meer dan erop uit met de oldtimer, het is een totaalpakket.  De fleurige parasol, de funky klapstoeltjes, de oranje frigobox... dat draagt allemaal bij tot de geweldige sfeer van weleer. Het plaatje moet kloppen! Inschrijven is verplicht, de plaatsen zijn beperkt. Voor meer info: tom.delellio@telenet.be
 

12e Oldtimertreffen voor auto's en moto's

 

Met de jaren is het Oldtimertreffen van de Veldkantkermis uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplaats voor oldtimerliefhebbers - of er je nu eentje hebt of gewoon even wil komen neuzen.  Het is een geweldige gelegenheid om klassieke voertuigen, vintage brommers en moto's, knappe bolides van indertijd te bewonderen, verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen. Ga zeker ook op schattenjacht op de vintage markt, snuif de nostalgische sfeer op op de vintage camping, bewonder de tractoren uit grootmoederstijd, en geniet van de kermisattracties! Eten en drinken is er natuurlijk ook, waaronder heerlijke mosselen! Er valt de hele zondag wel iets te beleven in de prachtige omgeving van het Lintbos en het vliegveld van Grimbergen. 

 

De voertuigen verzamelen vanaf 10u op het terrein en worden verwelkomd door een echte starter.  Deelnemers met een oldtimer auto betalen bij het binnenrijden van het terrein € 10, de oldtimer moto's en brommers betalen € 5. Op het terrein ontvangt u het roadbook, de rallyplaat, drankbonnetje en goodies. Toeschouwers kunnen gratis genieten van al dat moois op wielen. Tijdens een rit met bolleke-pijl van ongeveer 75 km met vrije start ontdekken de deelnemers dit jaar het verrassende, idyllische landschap van Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. We zorgen voor een tussenstop en pechverhelping. Inschrijving en betaling ter plaatse. Alle oldtimer liefhebbers en vrienden van harte welkom voor een mooi en gezellige zondag!

 

Voor meer info: oldtimerveldkant@gmail.com

 

8e Oldtimerrondrit voor tractoren

Op zondag vanaf 9u staan de tractoren te pronken op het terrein van de Veldkantkermis. Om 10u30 starten ze hun ronkende motoren voor hun tocht door de landelijke omgeving van Grimbergen. Rond 15u30 worden deze werkpaarden terug verwacht op de weide. Kom deze indrukwekkende landbouwmachines zeker eens van dichtbij bewonderen!  Voor meer info: tractorenveldkant@gmail.com 

Viering voor de overledenen van de wijk + aperitiefconcert Feniksorkest Grimbergen

Om 10u30 wordt op de kermis traditioneel een viering gehouden voor de overledenen van de wijk. De misviering wordt opgeluisterd door het Feniksorkest. Zij spelen nadien van 11u30 tot 12u30 ook nog een aperitiefconcert. Je kan zoals de naam het aangeeft op dat moment genieten van een aperitiefje in afwachting van je mosselen of balletjes in tomatensaus!

Mosselfestijn

Ook op zondag kan je bij Veldkantkermis smullen van heerlijke mosselen. Het gelegenheidsrestaurant zal geopend zijn 's middags van 11u30 tot 14u30 en 's avonds van 17u tot 19u. Kom dus zeker op tijd, want we sluiten tijdig af om de kermis op een goeie manier te kunnen beëindigen. Lust je geen mosselen?  Geen enkel probleem! We serveren ook balletjes in tomatensaus, én we hebben een vegetarische variant met heerlijke gegrilde groenten. Zo blijft niemand met een lege maag zitten.

Tram 58   -    Oskyl J   -   De Grimberger Spatzen 

Doorheen de namiddag en avond kan je gezellig iets drinken op ons zomerterras en genieten van live muziek. Om 14u30 speelt Tram 58, een gezellige volkse groep uit Vilvoorde. Nadien is het tijd voor iets steviger werk. Om 16u speelt Oskyl J. Oskyl J.  is een nieuwe band uit Mechelen, Vilvoorde & Brussel. De band bestaat uit Jonathan op bas, Mien op drums, en Jens als zanger/gitarist. Ze maken donkere indierock/post-punk, met nummers over demonen, cocktailjurken, en filosofische concepten die ze zelf niet helemaal begrijpen. Een beetje specialer dus, maar talent uit de buurt! De kermis wordt rond 18u voor een laatste keer op gang getrokken door de heren van de Grimberger Spatzen. Zij zorgen voor absolute topsfeer om de laatste pinten op te tappen. Dat kan je niet missen!

oldtimercamping.jpg
oskylj.jpg

ANDERE ACTIVITEITEN

bottom of page